CIMG1563

At Silkeborg er Bilernes By ved alle bilinteresserede i Danmark. Her findes den største koncentration af bilforretninger, her er Europas største bilhus, Danmarks største automobilmuseum samt den mest kendte racerbane: FDM Jyllandsringen.

DANMARKS ULTIMATIVE BILFESTIVAL


Det var derfor også oplagt at lave Danmarks største bilfestival for klassiske biler netop i Silkeborg. Man valgte således i 2006 at afholde den første udgave af AUTOMANIA - Silkeborg Automobilfestival, der er tænkt som en årlig tilbagevendende begivenhed den sidste weekend i august. Bilfestivalen har siden været en stor succes med deltagelse fra både ind- og udland, og deltagerantallet er blevet fordoblet fra år til år. Det, der startede som en pæn succes, er nu blevet den absolut største af sin art. I 2022 løber festivalen af stablen fra fredag den 26. til lørdag den 27. august og mange har allerede meldt deres ankomst. Her vil være træf for mærkebilklubber, amerikanerbiler og almindelige brugsbiler fra 50' og 60'erne. Lunden på Vestergade og Søvej er omdrejningspunkt for festivalen.

Derudover kommer et stort antal klassiske racerbiler og vi kan i år præsentere formel 1 biler fra 30'erne, bl.a. Bugatti og Abarth og masser af andre sportsbiler. De deltager i 
Dansand Classic Sprint, der er en afdeling af Danmarksmesterskabet for klassiske sportsbiler og afvikles på Søvej lørdag. Søvej er afspærret fra rundkørslen ved Jyske Banks p-hus til lyskrydset ved Godthåbsvej fra fredag aften til søndag aften. I middagspausen arrangeres SportsCarEvent, hvor man mod betaling kan få en tur på banen i en potent sportsvogn. Alle pengene går til Børnecancerfonden.

ARRANGØRER: Automania og Historisk Motorsport