CIMG1563

At Silkeborg er Bilernes By ved alle bilinteresserede i Danmark. Her findes den største koncentration af bilforretninger, her er Europas største bilhus, Danmarks største automobilmuseum samt den mest kendte racerbane: FDM Jyllandsringen.

DANMARKS ULTIMATIVE BILFESTIVAL


Det var derfor også oplagt at lave Danmarks største bilfestival for klassiske biler netop i Silkeborg. Man valgte således i 2006 at afholde den første udgave af AUTOMANIA - Silkeborg Automobilfestival, der er tænkt som en årlig tilbagevendende begivenhed den sidste weekend i august. Bilfestivalen har siden været en stor succes med deltagelse fra både ind- og udland, og deltagerantallet er blevet fordoblet fra år til år. Det, der startede som en pæn succes, er nu blevet den absolut største af sin art. I 2019 løber festivalen af stablen fra fredag den 23. til søndag den 25. august og mange har allerede meldt deres ankomst. Her vil være træf for mærkebilklubber, amerikanerbiler og almindelige brugsbiler fra 50' og 60'erne. Lunden på Vestergade bliver det fremtidige omdrejningspunkt for festivalen, idet man er gået i gang med at bygge på Søtorvet og Papirfabrikken.

Igen etableres "Classic Street" bag rådhuset, hvor der vil være udstillinger, marked med biludstyr, reservedele og bilrelaterede ting, salg af tøj, modelbiler og meget mere. Her vil også være et servicetelt, så publikum kan få stillet tørsten.

Derudover kommer et stort antal klassiske racerbiler og vi kan i år præsentere formel 1 biler fra 30'erne, bl.a. Bugatti og Abarth, en Ferrari racer fra 50'erne og masser af andre sportsbiler. De deltager i 
Dansand Classic Sprint, der er en afdeling af Danmarksmesterskabet for klassiske sportsbiler og afvikles på Søvej lørdag. Søvej er afspærret fra rundkørslen ved Jyske Banks p-hus til lyskrydset ved Godthåbsvej fra fredag aften til søndag aften.

ARRANGØRER: Automania og Historisk Motorsport